Background Image

Tinos Food Paths 2018

To Tinos Food Paths 2018 είναι εδώ! Η ομάδα του TFP για τέταρτη χρονιά διοργανώνει την γιορτή της τηνιακής γαστρονομίας. Το φετινό concept επικεντρώνεται στο περιστέρι και περιλαμβάνει σειρά εκδηλώσεων και δράσεων που θα πραγματοποιηθούν 6-13 Μαΐου. Η αγάπη για την Τήνο και την τηνιακή γαστρονομία, η ομαδικότητα, η έμπνευση και η παραγωγική συνεργασία καθιέρωσαν το Tinos Food Paths ως θεσμό που υπόσχεται και φέτος την δημιουργική περιπλάνηση σε νέα γευστικά μονοπάτια…

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Αποστολή Ταραμπάδος Περιστερώνες
Μία βόλτα μέσα στο χωριό Ταραμπάδος και πεζοπορία προς τους Περιστερώνες του.
Μυρίζουμε, δοκιμάζουμε, ακούμε, αγναντεύουμε, αγγίζουμε, παρατηρούμε, απολαμβάνουμε, νταμώνουμε.
Καφενείο
Καμάρα
Πλύστρες
Περιστερώνες
Χωράφι
Ταχυδρομείο
Άγιος Χαράλαμπος
Μιά πετασιά στη ρεματιά…εκεί που άνθρωποι και περιστέρια υπήρξαν “χνωτιασμένοι” στα αλήθεια.

Δευτέρα έως Κυριακή: 10:00πμ – 5:30μμ

Καλή Πετασιά
Από Περιστερώνα σε Περιστερώνα
στην Τήνο

Αν είσαι ένας από τους μικρούς επισκέπτες του Tinos Food Paths
με έναν εκπαιδευτικό φάκελο έλα να πετάξουμε
στους Τηνιακούς Περιστερώνες και να τους ανακαλύψουμε βιωματικά μέσα από μικρές δράσεις.

Πληροφορίες στο γραφείο του Tinos Food Paths

Από Περιστερώνα σε Περιστερώνα
Στον Σκαλάδο
Στην Καρδιανή
Στην Μυρσίνη
Στον Πύργο
Στην Χώρα
σας περιμένει ένας Περιστερώνας.
Βάλαμε στην αυλή του ένα παλιό φανάρι.
Αφήσαμε εκεί μια μας σκέψη.
Σαν φτάσετε παρατηρήστε τα πέτρινα στολίδια του και απολαύστε.

Πληροφορίες στο γραφείο του Tinos Food Paths

 

‘Εκθεση Φωτογραφίας
Η Γαστρονομία της Τήνου μέσα από τα μάτια των φωτογράφων του νησιού.

Δια Χρόνος
Νικ. Γύζη 5, Χώρα
Καθημερινά: 12:00 – 20:00

Εικαστική έκθεση
“Εν Είδει Περιστεράς” ιδέα σύμβολο χώρος

Επιμελητής: Μάνος Στεφανίδης ιστορικός τέχνης, καθηγητής ΕΚΠΑ.
Διοργανωτής: Σύλλογος καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Τήνου
Συνδιοργανωτές: ΙΤΗΠ, Δήμος Τήνου, Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Τήνου – Άνδρου
‘Ιδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού
Καθημερινά: 09:00-15:00

Παλιά Ψαραγορά

Η παλιά ψαραγορά γίνεται η Αγορά μας. Το στέκι μας, ο χώρος μας, η βάση μας. Εκεί θα μιλάμε και θα μαγειρεύουμε με αφορμή τον τόπο και τα προϊόντα του. Μάγειρες και εθελοντές με ελευθερία και σεβασμό θα συνυπάρξουμε κάνοντας πράξη την συνεργασία, προσφέροντας στον θεατή ακροατή εμπειρία μοναδική.

ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΜΑΙΟΥ
21:30 Πάρτυ ‘Εναρξης: Το Difford’s guide στήνει το Aegean Cocktails and Spirits Pop up Bar και τα καλύτερα bar της Ελλάδας ανοίγουν το Tinos Food Paths και το Aegean Cocktails & Spirits Workshop

ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΜΑΙΟΥ
15:00 Στέλιος Παρλιάρος / Cheesecake σερβιρισμένο με γλυκό του κουταλιού, ξερά σύκα και καρύδια
16:00 Ηλίας Μαμαλάκης / Αρνάκι φρικασέ με αγκινάρες
17:00-20:00 Cocktail Making με ελληνικό twist από τους bartenders στο πλαίσιο του Aegean Cocktails & Spirits Workshop by Difford’s guide
20:00 Γέροντας Επιφάνιος, Νανά Γκαμπούρα / Συνταγές με άνυδρα όσπρια της Τήνου και Σούπα Κολοκύθα

ΤΡΙΤΗ 8 ΜΑΙΟΥ
11:00-13:30 Σεμινάριο των bartenders και των παραγωγών στους επαγγελματίες, στο πλαίσιο του Aegean Cocktails & Spirits Workshop by Difford’s guide
15:00 Γρηγόρης Χέλμης / Σεμινάριο για τα παστά
17:00 Νίκος Κουκιάσας / Παγωτό με τηνιακά προϊόντα
18:30 Τάσος Μπουσμούρης / Γαύρος μπρεζέ σε μπρουσκέτα, με ντομάτα κονφί και αρωματικά βότανα, με τσιπς από σκορδάτο λουκάνικο και σάλτσα φράουλας
20:00 Γκίκας Ξενάκης / Ψάρι ημέρας φρέσκο με αγκινάρες, όστρακα και σάλτσα κακαβιάς με μάραθο

ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΜΑΙΟΥ
18:30 La Petite Cantine & Στέργιος Μπαρές / «Μπρουσκέτα Κενταύρου»
20:00 Ανδρέας Διακοδημήτρης / Σεμινάριο για τα Αποστάγματα
21:30 Γρηγόρης Χέλμης / Μεζέδες

ΠΕΜΠΤΗ 10 ΜΑΙΟΥ
10:00 Παρουσίαση Τηνιακού Πρωινού και Συμφώνου για τις επιχειρήσεις
18:30 Γιάννα Μπαλαφούτη / Λουκούμια με πετιμέζι
20:00 Στέφανος Διαμαντόπουλος / Ταμπουλέ με λούζα και μπύρα & Σοκολάτα με τηνιακό τυρί
21:30 Σταυριανή Ζερβακάκου& Γεωργία Κουτσούκου / Αρνίσια γλυκάδια με αγκινάρες & Κολοκυθάκι του Αιγαίου

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΜΑΙΟΥ
17:00 Αγγελος Αντωνίου / Σεμινάριο για το κρασί
20:00 Εφη Γιαλούση / Πάβλοβα
21:30 Ανδρέας Λαγός / Σουπιές στο μελάνι τους με μανέστρα, βολάκι Τήνου και φρέσκα μυρωδικά

ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΜΑΙΟΥ
10:00 Tα παιδιά μαγειρεύουν με την Aντζελίνα Καλογεροπούλου
15:00 Γιάννης Καρβέλας / Σεμινάριο για το ελαιόλαδο
18:00 Τα παιδιά σωματείου ΑμεΑ Τήνου «’Εχουμε δικαίωμα» μαγειρεύουν με τον Βασίλη Πάγκαλη, εκπαιδευτή ΑμεΑ σίτισης
20:00 Ιάκωβος Απέργης / Κεφτεδάκια με λούζα και πουρέ αγκινάρας
21:30 Βασίλης Καλλίδης / Foraging Tinos

ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΜΑΙΟΥ
Πάρτυ Λήξης

Στιγμιότυπα του περσινού Tinos Food Paths

Tinos Food Paths 2017

Food for thought: Οι κουζίνες άνοιξαν, τα κατώγια άνοιξαν, το παλιό δημοτικό άνοιξε… Το σημαντικότερο ήταν ότι η ομάδα του Tinos Food Paths άνοιξε ένα νέο μονοπάτι… Με τη βοήθεια των εθελοντών που άνοιξαν την καρδιά τους, χάρισε μοναδικές εμπειρίες και άνοιξε τον δρόμο για δημιουργική συνεργασία και συνεξέλιξη!

Posted by Tinosecret on Tuesday, May 16, 2017

 

* Στις δράσεις της Ψαραγοράς συμμετέχουν τα Ι.Ε.Κ. ΠΡΑΞΙΣ & Ι.Ε.Κ. ΟΜΗΡΟΣ

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ:
Δήμος Τήνου
ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:
Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου Aegean Islands
South Aegean Region 2019 European Region Of Gastronomy

Tinosecret

info@tinosecret.gr

Password reset link will be sent to your email