Background Image

Tinos Foodpaths 2016

Tinos Foodpaths 2016
13-14/04

Το Tinos Foodpaths συνεχίζεται….
Πιστό στον εκπαιδευτικό του χαρακτήρα οργανώνει ανοιχτά εργαστήρια για τα παστά και τα αλλαντικά, την κονσερβοποίηση (αλείμματα, γλυκά, μαρμελάδες), το street food και το coctail.
Οργανώνει ημερίδα-συζήτηση για την ανάπτυξη συνεργιών αλλά και για την προώθηση των τοπικά παραγόμενων προϊόντων.
Προσπαθεί να παντρέψει την καινοτομία με την παράδοση βάζοντας τις νοικοκυρές δίπλα σε διακεκριμένους σεφ.
Καλεσμένοι για φέτος θα είναι άνθρωποι από όλους τους χώρους της γαστρονομίας, έτοιμοι να μοιραστούν μαζί μας τις εμπειρίες τους, αλλά και να εμπνευστούν από τον τόπο μας και τους ανθρώπους του.
Ένα διήμερο γεμάτο γευστικές εμπειρίες κι εκπλήξεις.
Σας περιμένουμε…..

“Το φαγητό αποτελεί έναν από τους βασικότερους αλλά και ομορφότερους τρόπους γνωριμίας σε βάθος ενός τόπου. Πιστεύουμε πως δεν χρειάζεται να δημιουργήσουμε από την αρχή κανένα τουριστικό προϊόν. Ο γαστρονομικός μας πολιτισμός υπάρχει παντού, στη θάλασσά και στη γη μας, στα κατώγια, στα κελάρια, στα σπίτια μας αλλά και στους θησαυρούς που κρατάνε στα χέρια τους και στην ψυχή τους οι άνθρωποι του τόπου μας. Η εξωστρέφεια αυτού του πολιτιστικού μας στοιχείου αφορά όλους, από το μικρότερο καφενείο μέχρι το μεγαλύτερο εστιατόριο. Πρέπει όμως να διαχειρίζεται με σεβασμό και αγάπη. Πρέπει να πιστέψουμε πραγματικά στην αξία του για να μπορέσουμε να τον προβάλουμε σωστά.

Με αυτή τη φιλοσοφία, το 2015 δημιουργήσαμε το Tinos Foodpaths . Μια δράση που είναι μόλις ενός έτους, αλλά που ονειρευόμαστε ότι θα συνεχίσει και με αργά, άλλα σταθερά βήματα θα μεγαλώνει και θα εμπλουτίζεται. Ο τόπος μας έχει όλα τα χαρακτηριστικά για να θεωρηθεί γαστρονομικός προορισμός, είτε σαν νησί από μόνο του, είτε στα πλαίσια μιας ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής (Κυκλάδες, Αιγαίο).

Η φιλοσοφία του εγχειρήματος δεν είναι μόνο η προβολή, είναι πάνω από όλα η συνεργασία, αλλά και η προσπάθεια να καταλάβουμε και να διαχειριστούμε τον τομέα γαστρονομία. Πιστεύουμε πως μέσα από δουλειά και συνεχή εγρήγορση, με αργά και σίγουρα βήματα, νιώθοντας περήφανοι για το θησαυρό που κρατάμε, θα δώσουμε πραγματικά μια άλλη διάστασή στον τόπο αυτό”. Tinos Foodpaths 2016

Tinosecret

info@tinosecret.gr

You dont have permission to register

Password reset link will be sent to your email