A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T V U W X Y Z Α Β Γ Δ Ε Ζ Η Θ Ι Κ Λ Μ Ν Ο Π Ρ Σ Τ Υ Φ Χ Ψ Ω 0-9
| Print |

ΜΑΡΑΘΙΑ

Η αιγαιοπελαγίτικη αύρα και οι παραδοσιακές συνταγές εμπνέουν δημιουργικά την κουζίνα μας. Αυθεντικά υλικά, επιμονή στην ποιότητα, τηνιακή φιλοξενία κι ένα λιτό - κυκλαδίτικο σκηνικό αναδεικνύουν τη Μαραθιά σε γευστικό προορισμό. Με αναφορές στην παραδοσιακή μαγειρική, η Μαραθιά πειραματίζεται πάνω σε ντόπιες, οικογενειακές συνταγές, διατηρώντας αναλλοίωτο τον χαρακτήρα και τα αρώματα της κυκλαδίτικης και, ιδιαίτερα, της «ντηνιακής» κουζίνας. Καλοδουλεμένα πιάτα και αναπάντεχες γεύσεις ερεθίζουν τη γευστική μνήμη.

Marathia Restaurant Tinos exwteriki 01Οι τηνιακές γευστικές παραδόσεις υποδέχονται δημιουργικές γαστρονομικές ιδέες του Στέφανου, της Γιώτας και της Έφης δημιουργώντας πιάτα ξεχωριστά, μια γευστική «βόλτα» στις καλοκαιρινές Κυκλάδες. Με γαστρονομικές διαδρομές στις γεύσεις της Τήνου, η δημιουργική κουζίνα της Μαραθιάς, δίνει τη δική της αυθεντική διάσταση στο θέμα «ψάρι». Πρόκειται για αληθινό, θαλασσινό comfort food και, ταυτόχρονα, για μια από τις νοστιμότερες τηνιακές κουζίνες. Ολόφρεσκα ψάρια, σκορπίνα στη γάστρα με δυόσμο, γιουβέτσι με αστακό, απαλή ψαρόσουπα, ροφός στο φούρνο μπάμιες, σφυρίδα στη γάστρα με δενδρολίβανο και λευκό κρασί είναι μερικά από τα πιάτα που συνθέτουν το μαγειρικό ιδίωμα της Μαραθιάς, στον Άγιο Φωκά της Τήνου.
 
Αναζητάμε από τη θάλασσα του Αιγαίου ό,τι πιο φρέσκο, και από την τηνιακή γη ό,τι καλύτερο προσφέρει απλόχερα κάθε στιγμή, γι’ αυτό και το μενού στη Μαραθιά προσαρμόζεται ανάλογα με τα διαθέσιμα υλικά. Γεύσεις παραδοσιακές του νησιού και ευφάνταστες γαστρονομικές προτάσεις συνθέτουν ένα μενού με πιάτα φτιαγμένα με απλά υλικά, για να φτάσουν σε γευστικές προτάσεις που συνδυάζουν ξεχωριστά προϊόντα σε εκτελέσεις που γοητεύουν τη γεύση και παρασύρουν όλες τις αισθήσεις.
 
Marathia Restaurant Tinos exwteriki 2Το απαραίτητο συστατικό της επιτυχίας βρίσκεται στα ολόφρεσκα και εξαιρετικής ποιότητας υλικά και τα τοπικά προϊόντα, διαλεγμένα με την προσωπική φροντίδα του Μαρίνου, που επιλέγει απ’ όλα τα καΐκια της Τήνου (Χώρα-Υστέρνια και Πάνορμος) τα πιο φρέσκα και ποιοτικά ψάρια και θαλασσινά. Καθημερινές ψαριές από τη συρτή του Λιλή και τους ψαροντουφεκάδες του νησιού, ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά από τα «ντηνιακιά» καΐκια: συναγρίδες, μπαρμπούνια και κωλοχτύπες από τον Χαλκιδαίο, στύρες και φαγκριά από τον Φλυτζάνη, σκαθάρια και σκορπίνες από τον Βαρυπάτη, λιθρίνια, σαργούς, αστακούς από τον Γαλανάκη, τον Μιχάλη, τον Πανορμίτη. Κηπευτικά που φτάνουν καθημερινά φρεσκοκομμένα από τα χωριά του νησιού, ντόπιο κρέας και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο βιολογικής καλλιέργειας από τη Μεσσηνία δίνουν χαρακτήρα και βαθιά γευστικότητα στα πιάτα. Λίστα κρασιών, με επιλεγμένες ετικέτες του ελληνικού αμπελώνα και έμφαση στις κυκλαδίτικες και τηνιακές ποικιλίες, συνοδεύει αρμονικά τις δημιουργίες μας.

Φτιαγμένη από θάλασσα, ήλιο και μεράκι, η Τήνος καλοδέχεται τους επισκέπτες της. Στη μεγαλύτερη παραλία του νησιού, τον Άγιο Φωκά, που δίκαια θεωρείται μια από τις ομορφότερες και ξεχωρίζει για μοναδική θέα στο γαλάζιο του Αιγαίου, η Μαραθιά σας καλεί να χαλαρώσετε και να απολαύσετε την κυκλαδίτικη γαστρονομία και την αυθεντική τηνιακή φιλοξενία.

Η αγάπη μας για τη μαγειρική δημιουργία και το νησί της Τήνου μας οδήγησε να «φυλάξουμε» τους γευστικούς κυκλαδίτικους θησαυρούς, φροντισμένους με δικές μας συνταγές, μεράκι, γνώση και έμπνευση!
 
* Στον ίδιο χώρο θα βρείτε το beach bar Πορτοκάλι και το family hotel Blue Bay 

Address:

Παραλία Αγίου Φωκά
84200, Αγ. Φωκάς
Τήνος

Contact Data:

Τηλέφωνο: (0030) 22830 23249, 697 76 57 199
Website: http://www.marathiatinos.gr/
E-mail: souranismarinos@yahoo.co.uk

Located in: ΦΑΓΗΤΟ