Ποτά

  • Το Ρακί ή Στροφυλιά είναι το “εθνικό” ποτό της Τήνου.
  • Παρασκευάζεται από τα τσάμπουρα ή στέμφυλα που απομένουν από το πάτημα των σταφυλιών, τα οποία στη συνέχεια πολτοποιούνται, τοποθετούνται σε πιθάρια για τη ζύμωση και τελικά αποστάζονται σε καζάνι.
  • Το τηνιακό ρακί έχει το χαρακτηριστικό άρωμα του μάραθου.
  • Το Ρακιζιό είναι ευρύτατα διαδεδομένο έθιμο και αποτελεί αφορμή για γλέντι. 
  • Από τα τηνιακά κρασιά ιδιαίτερα φημισμένα είναι το ασκαθάρι και το ασπροποταμίσιο.
  • Η Σουμάδα είναι μη αλκοολούχο ποτό που γίνεται από πικραμύγδαλο και σερβίρεται παραδοσιακά στους γάμους.

Σχετικά...