Background Image

Tinos Food Paths 2018 (1ο τριήμερο)

Το πρώτο τριήμερο του Tinos Food Paths 2018 ολοκληρώθηκε με επιτυχία και με τον ίδιο ενθουσιασμό αναμένουμε τις εκδηλώσεις και τις δράσεις που θα συνεχιστούν μέχρι την ερχόμενη Κυριακή 13 Μαΐου. Μόλις ξεκίνησε ένα ακόμη ταξίδι με αφετηρία την Τήνο προς μια θάλασσα γεύσεων, εμπνεύσεων και πολιτισμού. Η διοργάνωση Tinos Food Paths (TFP) διανύει ήδη την τέταρτη χρονιά της και καθιερώνεται ως πρότυπο για τις αναγκαίες συνέργειες μεταξύ των παραγωγών τοπικών προϊόντων υψηλής ποιότητας και των επιχειρηματιών της εστίασης, υπογραμμίζοντας την ιδιαίτερη σημασία τους, ειδικά στις μικρές περιοχές και στα νησιά της Ελλάδας.

Τα Tinos Food Paths βασίζονται στην ήδη αναγνωρισμένη διατροφική παράδοση της Τήνου, την αναβιώνουν αλλά προχωρούν τολμηρά και σε εγχειρήματα για τη σύνδεσή της με τις σύγχρονες τάσεις στη γαστρονομία. Με αυτή τη λογική, οι διοργανωτές συνεχίζουν να εγγράφουν την Τήνο ως προορισμό γαστρονομικού τουρισμού, μέσα από πρωτότυπες διαδραστικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες.
Το πλούσιο γαστρονομικό πρόγραμμα της διοργάνωσης ξεκίνησε στην παλιά ψαραγορά της Χώρας με πρωταγωνιστές τους σεφ, μάγειρες και bartenders. Χρησιμοποιώντας τα τηνιακά προϊόντα και αξιοποιώντας τη δημιουργική τους φαντασία αλλά και με τη βοήθεια των ακούραστων εθελοντών παρείχαν στους επισκέπτες μία μοναδική γαστρονομική εμπειρία.

Την αυλαία άνοιξε την Κυριακή ο εταίρος στην Ελλάδα του διεθνούς οργανισμού Difford’s Guide στήνοντας το Aegean Cocktails and Spirits Pop up Bar που με τη συμμετοχή των bartenders από τα πιο αναγνωρισμένα bar της Ελλάδας χάρισε ένα εκρηκτικό party έναρξης. Ακολούθησε την επόμενη μέρα το Aegean Cocktails & Spirits Workshop, ένα εργαστήριο αιγαιακών ποτών και αποσταγμάτων που δημιούργησε cocktails τα οποία μπορούν να προωθηθούν στη διεθνή αγορά και να καθιερώσουν την Ελλάδα στον χώρο.

Το γαστρονομικό πρόγραμμα ξεκίνησε γλυκά με τον Στέλιο Παρλιάρο και το Cheesecake του σερβιρισμένο με γλυκό του κουταλιού, ξερά σύκα και καρύδια να ενθουσιάζει το κοινό.

Ο αγαπημένος Ηλίας Μαμαλάκης με το δικό του μοναδικό στυλ έδωσε την τηνιακή εκδοχή του φρικασέ με αγκινάρες.

Ο αγιορείτης γέροντας Επιφάνιος προσέφερε τροφή για την ψυχή αλλά και την πεντανόστιμη συνταγή του για σουπιές και σούπα κολοκύθα.

Η Τρίτη άνοιξε για το κοινό με σεμινάριο για τα παστά από τον Γρηγόρη Χέλμη που έκανε ειδική μνεία στο τιμώμενο, στο φετινό TFP, πιτσούνι.

Ο Νίκος Κουκιάσας έφερε σε επαφή το κοινό με το γαστρονομικό παγωτό συνδυάζοντας πρωτότυπα υλικά και τηνιακά προϊόντα (μπεζέδες, ρόκα, τηνιακό τυρί, κάπαρη, καρπούζι, κ.α.).

Ο Τάσος Μπουσμούρης απέδειξε πως μπορούν να συνδυαστούν εξαιρετικά, υλικά φαινομενικά ετερόκλητα. Γαύρος μπρεζέ σε μπρουσκέτα, με ντομάτα κονφί και αρωματικά βότανα, με τσιπς από σκορδάτο λουκάνικο και σάλτσα φράουλας!

Το πρόγραμμα της Τρίτης έκλεισε με την “ήρεμη δύναμη” του Γκίκα Ξενάκη και το γευστικότατο μαγιάτικο με αγκινάρες, όστρακα και σάλτσα κακαβιάς με μάραθο.

Αναμένουμε τη συνέχεια…

Tinosecret

info@tinosecret.gr

You dont have permission to register

Password reset link will be sent to your email