Background Image

Tinos Food Paths 2019 (1o Τριήμερο)

Το Tinos Food Paths 2019 άνοιξε τα πανιά του και ξεκίνησε το ταξίδι του με δύο προορισμούς στο νησί της Τήνου. Το πρώτο τριήμερο μαγειρικών στην παλιά ψαραγορά ολοκληρώθηκε ενθουσιάζοντας τους φίλους της γαστρονομίας και της Τήνου.

Την Δευτέρα (13/5) το ποδαρικό έκαναν αγαπημένοι σεφ:

O Ηλίας Μαμαλάκης

O Νίκος Κουκιάσας

O Άρης Βεζενές

Την Τρίτη (14/5) έλαβαν τη σκυτάλη οι:

Γιώργος Δουληγέρης & Ευαγγελία Φωτεινιά (Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου & Κυκλάδων)

Γεωργία Κουτσούκου

Άγγελος Λάντος

Την Τετάρτη (15/5) πραγματοποιήθηκαν:

Olive Oil Master Class (Εισαγωγή στην γευσιγνωσία εξαιρετικών παρθένων ελαιολάδων) από το Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας

καθώς και η παρουσίαση του δικτύου μονοπατιών «Tinos Trails»

Ο κόσμος απόλαυσε τις γεύσεις που δημιούργησαν με τηνιακές πρώτες ύλες οι γνωστοί σε όλους μας chefs. Το πρόγραμμα των μαγειρικών στην Παλιά Ψαραγορά συνεχίζεται: Πέμπτη (από 18:30), Παρασκευή (από 19:30), Σάββατο (από 17:00)

Στον δεύτερο προορισμό, στην Καλλονή, πραγματοποιούνται παράλληλες δράσεις όλη την εβδομάδα που διαρκεί το φετινό Tinos Food Paths. Το παραμύθι ενός βιωματικού οδοιπορικού ξεκινάει στην όμορφη Καλλονή, στην ενδοχώρα του νησιού, με «κόκκινη κλωστή, δεμένη στην ανέμη τυλιγμένη…».
Η κόκκινη κλωστή μας οδηγεί στην διαδρομή που έχει χαραχτεί μέσα στο χωριό της Καλλονής, καθώς και στην εξοχή της: στα χωράφια, στους μύλους, στα αλώνια.
Οι εκπλήξεις που μας περιμένουν στην διαδρομή είναι πολλές : «σκιάχτρα» που δημιούργησαν οι μαθητές των σχολείων του νησιού, αναμμένους φούρνους που σιγοψήνουν ψωμί, τοπικά εδέσματα και πολλές ιστορίες από το παρελθόν που μας αφηγούνται οι άνθρωποι του χωριού με “αγελούδες” και άλλα ξωτικά.
Οι άνθρωποι της Καλλονής έχουν κάλλος, έχουν ομορφιά, έχουν καλοσύνη και αρετή θα το ανακαλύψετε στην επίσκεψή σας στο χωριό!

Tinosecret

info@tinosecret.gr

You dont have permission to register

Password reset link will be sent to your email