KALOPSIA ΤΗΝΟΣ. Το εστιατόριο Kalopsia βρίσκεται σε απόσταση βολής από το κέντρο της Χώρας και το νέο λιμάνι της Τήνου αλλά ταυτόχρονα σε ήσυχο σημείο, ακριβώς πάνω από την παραλία στα Καλάμια, που του χαρίζει θέα θάλασσα και την ιδανική χαλαρωτική συνθήκη. Τον χώρο αυτό επέλεξε και επιμελήθηκε με υψηλή αισθητική, ο βραβευμένος σεφ Γιώργος Στυλιανουδάκης για να δημιουργήσει μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία στο νησί που γνώρισε και αγάπησε. Γοητευμένος από την υψηλή ποιότητα και την ιδιαιτερότητα των φρέσκων τοπικών προϊόντων από την Τήνο, τις Κυκλάδες, τη γενέτειρα του Κρήτη, τα συνδυάζει δημιουργικά, αποδίδοντας αγαπημένες παραδοσιακές συνταγές με fine dining τεχνικές που αναδεικνύουν την πρώτη ύλη, μένοντας όμως ταυτόχρονα πιστές στην λογική του comfort food. Ο βασικός στόχος του εστιατορίου (Kalopsia) παραμένει η επαφή του καλεσμένου με την «καλή όψη» της γαστρονομικής προσέγγισης!
Στο πλευρό του Γιώργου, ο Head Chef Γιώργος Κωστής και η ομάδα του Kalopsia που τον πλαισιώνει, εκτελούν με επαγγελματισμό, γνώση και χαμόγελο ότι απαιτείται για να κάνουν το όνειρό του πραγματικότητα και να απολαύσετε τις ξεχωριστές γεύσεις, υφές και αρώματα των πιάτων που θα βρείτε στο προσεχτικά στημένο μενού. Η γευστική εμπειρία ξεκινάει με επιλογές για τη μέση (Ταρτάρ ψαριού Αλά Σπετσιώτα, Ημίπαστο μαγιάτικο, Καρπάτσιο μοσχάρι, κ.α.), σαλάτα από το μποστάνι (Ελληνική, Καλοκαιρινή ή η Καρπουζοσαλάτα με κάπαρη, ελιές, γραβιέρα Τήνου και αμύγδαλα) και πιάτα «από τον τόπο μας» όπως το Τσιγαριστό (αργομαγειρεμένα αρνίσια πλευρά με κρασί και φρεσκά μυρωδικά). Στα κυρίως συναντάτε γεύσεις από τη θάλασσα (Τραχανότο με γαρίδες, Μπακαλιάρο, Κακαβιά) και κρεατικά (με ιδιαίτερη μνεία στην Πικάνια αρνιού με υφές αγκινάρας) και «της φωτιάς» με ξεχωριστές επιλογές από ψάρια ημέρας, θαλασσινά και κρέας. Το γλυκό τελείωμα περιλαμβάνει «Snickers», Πορτοκαλόπιτα και Pistachio δοσμένα με την ανάλογη δημιουργικότητα και πρωτοτυπία.
Το οινικό ταξίδι στην Kalopsia ξεκινάει με τα κρασιά της Τήνου, της Σαντορίνης και της Πάρου, τις γηγενείς ποικιλίες του Αιγαίου Πελάγους και με σημαντικό σταθμό την Κρήτη και συνεχίζει μέσα από μία περιεκτική επιλογή κρασιών των σημαντικότερων οινοπαραγωγικών περιοχών της Ελλάδας αλλά και διεθνών ποικιλιών που βρήκαν έκφραση στη χώρα μας.
Ολοκληρώνοντας το γευστικό ταξίδι αναγνωρίζεις ότι η απλότητα, η άριστη πρώτη ύλη και η υψηλή μαγειρική τεχνική είναι αυτές που οδήγησαν στο να φτάσεις στον προορισμό της «Καλοψίας»…
KALOPSIA ΤΗΝΟΣ