OMMA ΤΗΝΟΣ. Μόλις κατέβεις τα σκαλάκια της κεντρικής εισόδου και μπεις στον χώρο, αντιλαμβάνεσαι αμέσως την προφανή προέλευση του ονόματος. Το ΟΜΜΑ («μάτι» στην αρχαιοελληνική), χτισμένο σε αμφιθεατρικό σημείο που του προσφέρει εκθαμβωτική θέα της Χώρας και των γύρω νησιών δεν θα μπορούσε να λέγεται αλλιώς. Tο καλαίσθητο Bar Restaurant στην καρδιά της Τήνου, αποτελεί πρόσφατη άφιξη που γρήγορα κέρδισε τις εντυπώσεις. Η αρχιτεκτονική του, επιμέλεια της 9-DESIGN, με αναφορές στους περίφημους περιστεριώνες της Τήνου, με περίτεχνες συνθέσεις βασισμένες στους χαρακτηριστικούς κύκλους και τρίγωνα, το ακατέργαστο ξύλο και την παραδοσιακή κεραμοτεχνία, δένει αρμονικά το κυκλαδίτικο στυλ με την Boho αισθητική.
Στο γευστικό κομμάτι, η κουζίνα δημιουργική ελληνική, χρησιμοποιεί και εμπνέεται από τα παραδοσιακά τηνιακά υλικά που ενσωματώνονται με φαντασία, σε πιάτα με σύγχρονες τεχνικές. Η «Χωριάτικη» (με ντοματίνια, πίκλα κρεμμυδιού, μπισκότο ελιάς, κρέμα φέτας, gel φράουλας και λάδι ρίγανης), ο «Μουσακάς» (dumblings με μοσχαρίσιο κιμά, μελιτζάνα, bechamel αγκινάρας και λάδι από καμμένο chives), το φρέσκο ψάρι (με πουρέ από κολοκυθάκι, βασιλικό και σάλτσα από μάραθο) και η panna cotta (από σοκολάτα γάλακτος, gel φράουλας, φρέσκιες φράουλες σε σιρόπι βασιλικού και χώμα από κακάο) είναι χαρακτηριστικά πιάτα της φιλοσοφίας του chef. O Γιώργος Τσουκαλάς με πολυετή επιτυχημένη πορεία σε βραβευμένα εστιατόρια σε Αθήνα και Κοπεγχάγη, ρίχνει άγκυρα για το φετινό καλοκαίρι στην Τήνο και υπογράφει τη γευστική ταυτότητα του ΟΜΜΑ.
Δυνατό πάντα στοιχείο του ΟΜΜΑ η μπάρα και τα cocktails! Εκεί, ο Παναγιώτης Καναβέτας με αντίστοιχη λογική, εμπνεύστηκε από την Τήνο και χρησιμοποιώντας χρώματα και αρώματα του νησιού (πετιμέζι, μαρμελάδα ντομάτα, αγκινάρες κ.α.) δημιούργησε μια ιδιαίτερη cocktail list με έντονη προσωπικότητα!
Αν τώρα κάτι σε όλα αυτά σας φαίνεται οικείο, πράγματι, η ομάδα του OLD DOG της Αθήνας βρίσκεται τα καλοκαίρια στην αγαπημένη της Τήνο και βλέπει τη νυχτερινή ζωή του νησιού μέσα από τη δική της ματιά (ΟΜΜΑ)…