Background Image

13ο Jazz on Tinos

13 Jazz On Tinos

Το 13ο Jazz on Tinos παρουσιάζει 6 σχήματα μέσα από όλες τις αποχρώσεις της τζαζ, δίνοντας βήμα σε νέα και παλαιά σχήματα, έμπειρους μουσικούς διεθνούς φήμης και νεότερους, που τους συνδέει η αγάπη για τη μουσική και οι πρόσφατες δισκογραφίες.

Ο τίτλος Inspirations/ Εμπνεύσεις της εφετινής έκδοσης του Φεστιβάλ παραπέμπει τόσο στις εμπνευσμένες συνθέσεις σπουδαίων συνθετών κι ερμηνευτών της Τζαζ όσο και την επιδρασή που ασκεί η μια γενιά μουσικών στην άλλη. Οι συνεχείς αναζητήσεις, οι νέες ιδέες ο συνδυασμός με τις διαφορετικές παραδόσεις δημιουργεί γόνιμους μουσικούς διαλόγους που βρίσκουν από το 2009 φιλόξενο λιμάνι στην Τήνο.

Εφέτος το νησί εορτάζει τα 200 χρόνια από το Όραμα της Οσίας Πελαγίας και την καθοδήγηση των Τηνίων για την Εύρεση της Ιερής Εικόνας του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Το Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου έθεσε υπό τη σκέπη του τις τέχνες και τα γράμματα, ήδη από τις πρώτες δεκαετίες ίδρυσής του, μέσα από υποτροφίες, οργάνωση εκθέσεων και μουσικών εκδηλώσεων, και από το 2002, μέσα από την εμπνευσμένη σύσταση και οικονομική στήριξη του Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού στο ομώνυμο μέλαθρο στην πόλη της Τήνου.

Παρασκευή 26/8/2022, 21:30
Το φεστιβάλ ξεκινά την Παρασκευή 26 Αυγούστου με το τρίο Gypseons των φοιτητών του Ιονίου Πανεπιστημίου Σ. Γάτο, Αχ. Μακράκη και του Τήνιου Κων/νου Βιδάλη, που με την gypsy jazz συνθέσεις τους θα μας περάσουν στο Flying Jazz Trio των καθηγητών τους Στ. Ανδρεάδη και Γ. Κοντραφούρη, και του Δ. Κλωνή


GYPSEON

Σπύρος Γάτος, πιάνο
Κωνσταντίνος Βιδάλης, μπουζούκι
Αχιλλέας Μακράκης,κιθάρα
Οι Gypseons είναι ένα Gypsy Jazz τρίο με έδρα την Κέρκυρα. Οι τρεις φοιτητές του Ιονίου Πανεπιστημίου παρουσίασαν πρόσφατα τον πρώτο τους δίσκο «Scenes»

Flying Jazz Trio
Στέφανος Ανδρεάδης, Κιθάρα
Γιώργος Κοντραφούρης, πλήκτρα
Δημήτρης Κλωνής, Τύμπανα
Το πρώτο βράδυ του Jazz on Tinos 2022 κλείνει το Flying Jazz Trio του Στέφανου Ανδρεάδη και Γιώργου Κοντραφούρη με τη συμμετοχή του Δημήτρη Κλωνή στα τύμπανα. Ο Γιώργος Κοντραφούρης και ο Στέφανος Ανδρεάδης είναι φίλοι και συνεργάτες εδώ και πολλά χρόνια στο τζαζ τμήμα των Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Παν/μίου και συνοδοιπόροι στο γκρουπ Flying Jazz από το 2009. Στο πρόγραμμα της φετινής καλοκαιρινής περιοδείας το τρίο παρουσιάζει κομμάτια από τον “φρέσκο” δίσκο Abel του Flying Jazz Trio που μόλις κυκλοφόρησε από την Irida Jazz μαζί με επιλεγμένα παλαιότερα κομμάτια από τους προηγούμενους Flying Jazz δίσκους. Ένα τζαζ τρίο υψηλής καλλιτεχνικής αισθητικής όπου σε κάθε συναυλιακή εμφάνιση συμπαρασύρει το ξεχωριστό κοινό του σε πρωτόγνωρα “μουσικά ταξίδια”.

 

Σάββατο 27/8/2022, 21:30
Το βράδυ του Σαββάτου 27/8 ξεκινά με το πρότζεκτ “Χοχλακάς” του κοντραμπασίστα Γιώργου Βεντουρή και τις συνθέσεις του με άρωμα και εικόνες Μεσογείου, συνοδεία των Χ. Λαμπράκη, Δ. Βερδίνογλου, Δ. Κλωνή, μουσικών γνωστών στο κοινό της Τήνου και από προηγούμενες εκδηλώσεις του φεστιβάλ. Στη συνέχεια, μαζί με τους ταλαντούχους μουσικούς Γρ. Θεοδωρίδη και Ιάσ. Γουάστωρ, ο πιανίστας και συνθέτης Μένιος Γούναρης παρουσιάζει το καινούριο του άλμπουμ με τίτλο Set in motion με συνθέσεις που κινούνται στο χώρο της μοντέρνας τζαζ.

Xοχλακάς project
Χάρης Λαμπράκης, νέυ
Δημήτρης Βερδίνογλου, πιάνο
Δημήτρης Κλωνής, τύμπανα
Γιώργος Βεντουρής, κοντραμπάσο
Το πρότζεκτ “Χοχλακάς” του κοντραμπασίστα και συνθέτη Γιώργου Βεντουρή φέρνει κοντά μουσικούς που προέρχονται από διαφορετικά μουσικά περιβάλλοντα. Πρωτότυπες συνθέσεις που συνδυάζουν στοιχεία από την μουσική της Ανατολικής Μεσογείου και από σύγχρονα μουσικά ιδιώματα, με κοινό παρανομαστή τον αυτοσχεδιασμό, δίνουν αφορμή για μια ιδιαίτερη μουσική σύμπραξη. Πρόσφατα κυκλοφόρησε ο πρώτος του προσωπικός δίσκος με τίτλο “Χοχλακάς” από την Violins Productions με έδρα την Πάρο.

Μένιος Γούναρης Τρίο
Μένιος Γούναρης, πιάνο
Γρηγόρης Θεοδωρίδης, κοντραμπάσο
Ιάσονας Γουάστωρ, τύμπανα
Ο πιανίστας και συνθέτης Μένιος Γούναρης παρουσιάζει το καινούριο του άλμπουμ με τίτλο Set in motion που κυκλοφορεί από την Irida Jazz. Πρόκειται για έναν δίσκο εμπνευσμένο και ηχογραφημένο εξ ολοκλήρου κατά τη διάρκεια της πανδημίας που προσπαθεί να αποτυπώσει την ανάγκη για δράση και δημιουργία όπως μαρτυρά και ο τίτλος “Set in motion“ ( κάτι που πρόκειται να τεθεί σε κίνηση). Μαζί με τους συνεργάτες του Γρηγόρη Θεοδωρίδη – κοντραμπάσο και Ιάσoνα Γουάστωρ – τύμπανα , ο Μένιος Γούναρης επιλέγει να κινηθεί στο χώρο της μοντέρνας τζαζ και μας καλεί να γνωρίσουμε τον προσωπικό του ήχο.

Κυριακή 28/8/2022, 21:30
Την τελευταία βραδιά το τρίο του Άρη Παπαδόπουλου μας εισάγει στην βάση της πειραματικής αυτοσχεδιαστικής JAZZ με αναφορές στην world μουσική και, για το κλείσιμο, παίρνει τη σκυτάλη το κουαρτέτο του διεθνούς φήμης Φινλανδού σαξοφωνίστα και συνθέτη Pekka Pylkkänen.

Άρης Παπαδόπουλος Τρίο
Γρηγόρης Θεοδωρίδης, κοντραμπάσο
Θάνος Χατζηαναγνώστου, τύμπανα
Άρης Παπαδόπουλος, πιάνο
Το τρίο παρουσιάζει τον ντεμπούτο δίσκο του ANAPOLONTAS που κυκλοφορεί από την Irida Music. Πρόκειται για ένα σπονδυλωτό έργο που αποτελείται από τέσσερις μουσικές ιδέες. To Unnecessary Thoughts, μία σύνθεση του Γ. Θεοδωρίδη, το Children’s Story, το Stargate και το Synapseis, του Α. Παπαδόπουλου. Νοσταλγική εναπόληση για το παρελθόν (Innocence and Chaos), αγωνιώδης ενατένιση στο παρόν (Simplicity and Desire) και το μέλλον (Tomorrow). Η μουσική κυματίζει πάνω στην πειραματική και αυτοσχεδιαστική σχέση που αναπτύσσεται μεταξύ των μουσικών αλλά, ταυτόχρονα, εκτυλίσσεται σε ένα διάλογο διαρκείας με τους ακροατές.

Pekka Pylkkänen – Greek Bottega
Νίκος Αναδολής, πιάνο
Γρηγόρης Θεοδωρίδης, κοντραμπάσο
Γιώργος Μανιάτης, τύμπανα
Pekka Pylkkänen, σαξόφωνο
Το ελληνικό κουαρτέτο “Greek Bottega “ του Pekka Pylkkänen θα κλείσει το τριήμερο από το 13ο Jazz on Tinos. Θα παρουσιάσουν υλικό από το πιο πρόσφατο δίσκο του διεθνούς σαξοφωνίστα και συνθέτη Pekka Pylkkänen Nu Bottega. Το πνεύμα του δίσκου εμπνέεται από τον ιταλικό τρόπο ζωής και την κρυμμένη ομορφιά που αποκαλύπτεται σε αναπάντεχα σημεία. “Nu Bottega” που σημαίνει “Νέο Εστιατόριο” αναφέρεται στο πώς μοιράζονται φίλοι μια κοινή κουζίνα μαγειρεύοντας, μιλώντας, γελώντας και τελικά περνώντας όμορφα. Τα μέλη του “Greek Bottega” έχουν αυτή τη φιλική ατμόσφαιρα και η χαρά τους είναι να τη μοιράζονται με το ακροατήριο.


13ο Jazz on Tinos

You dont have permission to register

Password reset link will be sent to your email