Background Image

Tinos Outdoor Activities

H Tinos Outdoor Activities με πολύχρονη εμπειρία στα μονοπάτια της Τήνου και συνεργασία με πεζοπορικούς συλλόγους της Ελλάδας και του εξωτερικού, παρέχει με συνέπεια και ασφάλεια, δραστηριότητες στη φύση που σας αποκαλύπτουν τις μυστικές ομορφιές του νησιού και το μοναδικό του τοπίο.

ΠΕΖΟΠΟΡΙΕΣ
Η Τήνος προσφέρει 400χλμ περίπου μονοπατιών που σε περιμένουν να τα εξερευνήσεις​. Διάλεξε την πεζοπορία που σου ταιριάζει:
– Γύρος Εξωμβούργου: Kυκλική διαδρομή γύρω από τον γρανιτένιο βουνό του Εξωμβούργου, γνωρίζοντας παράλληλα 3 χωριά της ενδοχώρα.
– Ταραμπάδος/Κώμη: Εύκολη κατηφορική διαδρομή, με αρκετό πράσινο, γνωρίζοντας 4 από τα καθολικά χωριά της ενδοχώρας.
– Πύργος/Πάνορμος/Πύργος: Μία ιδιαίτερη πεζοπορία στην καρδιά των μαρμαροχωριών, τον τόπο που ενέπνευσε δεκάδες φημισμένους καλλιτέχνες, την γενέτειρα του Γιαννούλη Χαλεπά εκεί που τα πάντα είναι χτισμένα μόνο από πέτρα και μάρμαρο.
– Φαλατάδος/Παραλία Λειβάδας: Μία πεζοπορία με πολλές εναλλαγές τοπίου που τα συνδυάζει όλα, πυκνή βλάστηση, βάθρες, ποτάμι, βώλακες, παραλία.

 

ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ
Στην ενδοχώρα του νησιού και σε απόσταση 7χλμ περίπου από το λιμάνι ορθώνεται ο γρανιτένιος όγκος του Εξωμβούργου. Ένας όμορφος απόκρυμνος βράχος με μακραίωνη ιστορία, αφού από την αρχαιότητα έβρισκαν καταφύγιο πάντα οι κάτοικοι του νησιού από τις διάφορες επιθέσεις λόγω της γεωμορφίας του που δημιουργεί ένα φυσικό οχυρό. Εκεί μπορεί κανείς να δει τα κατάλοιπα της αρχαίας πόλης καθώς και τα ερείπια του ενετικού κάστρου, του πιο ισχυρού νησιωτικού κάστρου σε όλο το Αιγαίο. Στην απόκρημνη πλευρά του απλώνεται το αναρριχητικό σπορ πεδίο. Το πεδίο χωρίζεται σε 9 τομείς με συνολικά 90 διαδρομές διαφόρων δυσκολιών από 5b μέχρι 7b+ το οποίο το κάνει προσιτό τόσο σε αρχάριους όσο και έμπειρους αναρριχητές. H αναρρίχηση στο πεδίο γίνεται με ασφάλεια, τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας, έτσι ώστε να ζήσει κάποιος την μοναδική εμπειρία ελευθερίας και αδρεναλίνης που προσφέρει το άθλημα, γίνοντας ένα με την φύση, αλλά και να απολαύσει εικόνες μοναδικής θέας του νησιού που προσφέρει το πεδίο.

 

BOULDERING
H Τήνος διαθέτει ένα μοναδικό στον κόσμο γεωλογικό φαινόμενο όπου τεράστια γρανιτένια στρογγυλά βράχια εκτείνονται σε μια περιοχή 18km2 περίπου στην ενδοχώρα του νησιού. Γεγονός που την καθιστά ιδανική για bouldering. Αρκετοί τομείς bouldering είναι απλωμένοι σε όλη αυτή την έκταση με περίπου 500 προβλήματα ποικίλης δυσκολίας. Για τους λάτρεις του αθλήματος, ενοικιάζεται όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός που χρειάζεται και δίνονται όλες οι απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τα πεδία.

 

VIA FERRATA
Στην καρδιά της Τήνου και συγκεκριμένα στο λόφο του Εξωμβούργου δημιουργήθηκε η μεγαλύτερη via ferrata των Κυκλάδων. Μία εύκολη κυκλική διαδρομή με μήκος 1000μ. απλώνεται περιφερειακά του βουνού. Απότομες πλαγιές, χαράδρες και μικρά περάσματα προσφέρουν μια μοναδική πεζοπορική εμπειρία, ενώ η θέα από ψηλά καθόλη την διαδρομή, σε γεμίζει με πλούσιες εικόνες. Περισσότερα…


ΘΕΜΑΤIΚΕΣ ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ

Η Tinos Outdoor Activities παρέχει τέσσερις διαφορετικές θεματικές εξορμήσεις:
– Κάστρο (Εξώμβουργο): Επίσκεψη στα ερείπια του πιο ισχυρού νησιωτικού κάστρου, ιστορική αναφορά, πεζοπορία στην κορυφή του βουνού για να θαυμάσουμε την καταπληκτική θέα που έχει.
– Περιστεριώνες (Αγάπη): Μικρή πεζοπορία στην κοιλάδα με τους περιστεριώνες στο χωριό “Αγάπη”. Γνωρίζουμε από κοντά αυτά τα μοναδικά αρχιτεκτονικά μνημεία και μαθαίνουμε για την ιστορία τους.
– Κυνήγι Θησαυρού: Μία διαφορετική δραστηριότητα που συνδυάζει τα μονοπάτια της Τήνου με το παιχνίδι κάνοντας ευχάριστη την πεζοπορία τόσο για τα μικρά παιδιά όσο και για τους μεγάλους…που νιώθουν ακόμα παιδιά.
– Πεζοπορία με Πανσέληνο: Μία μοναδική εμπειρία πεζοπορίας υπό το φως του φεγγαριού και των αστεριών στα μονοπάτια της Τήνου η οποία εξιτάρει πραγματικά τις αισθήσεις.

 

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ
Η Tinos Outdoor Activities παρέχει τα ποδηλατικά tours:
– Τηνιακή Ενδοχώρα: Kυκλική διαδρομή στην ενδοχώρα του νησιού γνωρίζοντας γραφικά χωριά και παραλίες του νησιού.
– Κάτω Μέρη: Kατηφορική διαδρομή, που ξεκινάει από τον Φαλατάδο και καταλήγει στην παραλία της Κολυμπήθρας περνώντας από τους γρανιτικούς σχηματισμούς.
– Νότια/Ανατολικά: Κυκλική διαδρομή στο νότιο-ανατολικό κομμάτι του νησιού με υπέροχη θέα, η οποία διασχίζει παραλίες και γραφικά χωριά.
– Αρνάδος/Χώρα: Μία εύκολη, κατηφορική διαδρομή η οποία ξεκινάει από τα ψηλότερα χωριά της Τήνου και καταλήγει στην Χώρα.
– Χώρα/Κολυμπήθρα: Η διαδρομή που συναντά τις 2 θάλασσες αφού ξεκινάει νότια από την Χώρα και καταλήγει στη βορεινή παραλία της Κολυμπήθρας, διασχίζοντας γραφικά χωριά, περιστεριώνες και την εύφορη πεδιάδα της Κώμης.

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις επικοινωνήστε στα:
Website: https://tinosoutdoors.com/
Email: info@tinosoutdoors.com
Τηλ: (+30) 6946 730 291

You dont have permission to register

Password reset link will be sent to your email