ΤΑΒΕΡΝΑ ΜΙΧΑΛΗΣ. Σε ένα από τα πιο γραφικά στενάκια στο κέντρο της Χώρας απ’όπου σίγουρα θα περάσεις, το διατηρητέο κτίριο στεγάζει την παραδοσιακή ταβέρνα για περισσότερα από 70 χρόνια. Η οικογένεια που τρέχει την επιχείρηση τα τελευταία είκοσι, εργάζεται σύσσωμη διατηρώντας το κυκλαδίτικο ύφος της κουζίνας, με λίγες σύγχρονες προσθήκες, παραμένοντας όμως ταυτόχρονα πιστή στις παραδοσιακές γεύσεις. Διαλέγεις τραπεζάκι πάνω στο πλακόστρωτο, ασβεστωμένο στενό και σιγοτραγουδώντας το έντεχνο ή λαϊκό τραγούδι που ακούγεται, ξεφυλλίζεις τον κατάλογο – παλιό τετράδιο.
Εκεί θα βρεις τους χαρακτηριστικούς τηνιακούς μεζέδες (τηνιακά τυριά, φουρτάλια, καπαροσαλάτα, αγκινάρες, μαραθοτηγανίτες, φάβα παντρεμένη και κολοκυθοκεφτέδες με τζατζίκι) και ορεκτικά (αλμυρό κανταϊφι, γαρίδες και θαλασσινά σε διάφορες εκδοχές, κ.α.) που θα σε προετοιμάσουν για τη συνέχεια. Στα κυρίως οι επιλογές πολλές σε λαδερά (ρεβύθια φρικασέ, αγκινάρες αλα πολίτα, μελιτζάνα φούρνου), ξεχωριστή η τηνιακή μακαρονάδα και ο μουσακάς, ενώ οι λάτρεις των κρεατικών θα επιλέξουν το «μπερδεμένο» χοιρινό με κάπαρη και τηνιακό τυρί, μοσχαράκι στάμνας με τυριά και λιαστή ντομάτα, αρνάκι με αγκινάρες στη λαδόκολλα ή ψητό της ώρας. Τον κατάλογο συμπληρώνουν οι θαλασσινές γεύσεις (καλαμάρι, χταπόδι) και το φρέσκο ψάρι ημέρας. Τα συνοδεύεις επιλέγοντας χύμα κρασί ή τηνιακό εμφιαλωμένο, τσίπουρο ή ούζο. Οι πρώτες ύλες επιλέγονται από ντόπιους προμηθευτές και τα περισσότερα κηπευτικά προέρχονται από τον κάμπο της Κώμης.
Αν ο καιρός το θελήσει μπορείτε να επιλέξετε τον εσωτερικό χώρο με αυθεντικά vintage χαρακτήρα, όπως παλιά! Η Ταβέρνα Μιχάλης παραμένει ανοιχτή από τον Μάρτιο μέχρι τα τέλη Νοέμβρη, από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ.