Background Image

The Divine Image – ΚΟΙΝΩΝΩ

The divine image / Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου
Λυρική Performance στον Κήπο της Μονής Ουρσουλινών, Λουτρά

Στη σχολή των Ουρσουλινών στην Τήνο, ένα απο τα σημαντικότερα πολιτιστικά μνημεία των Κυκλαδων, το Κοινωνώ The Tinos Gathering , η μεσόφωνος Αναστασία Κότσαλη και ο ακορντεονίστας Κώστας Ζιγκερίδης παρουσιάζουν την λυρική performance ” The divine image” . Ο κύκλος τραγουδιών ” Τhe divine image” σε ποίηση του William Blake, του σημαντικότερου Βρετανού ποιητή του 18ου αιώνα, μελοποιημένος απο τον Vaughan Williams παίζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα μαζί με πρωτότυπα έργα του νέου συνθέτη Αποστόλη Κουτσογιάννη, σε διασκευή για ακορντεόν και φωνη ειδικά για το Κοινωνώ .

“O δρόμος της υπερβολής καταλήγει στο παλάτι της σοφίας”

Δύο χρόνια μετά τη λυρική performance ” Forget me not” , το Κοινωνώ επιστρέφει στη Σχολή των Ουρσουλινών με μια νέα μουσική δράση , συνομιλώντας με τις ετερόκλητες πτυχές της συναρπαστικής ιστορίας τής. Στον πυρήνα της βρίσκεται το έργο του William Blake, του μεγάλου αντικομφορμιστή Αγγλού ποιητή και στοχαστή , που καταπιάστηκε όσο κανείς με την έννοια του Θείου και τα όρια της δικής μας θνητότητας , προτάσσοντας την κατανόηση της ανθρώπινης φύσης ως την πιο ουσιαστική παρηγορητική χειρονομία απέναντι στο άτομο. Στον κήπο του Παρθεναγωγείου πραγματοποιείται για πρώτη φορά συναυλία κλασικής μουσικής, ανακαλώντας μνήμες και στοχασμούς ελευθερίας.

Ώρα έναρξης στις 20.00
Κήπος της Μονής Ουρσουλινών, Λουτρά Τήνος

Για κρατήσεις θέσεων:
-info@kinono.gr
-Κήπος του Κοινωνώ (Χώρα Τήνου)
-είσοδο της Μονής με σειρά προτεραιότητας (πάρκινγκ)

Η συμμετοχή και η παρακολούθηση όλων των events είναι ελεύθερη.

To The divine image υλοποιείται υπό την υποστήριξη του ΥΠΠΟΑ

επόμενη δράση
7 Σεπτεμβρίου Ο χορός της Ωρειθυίας | The dance of Orithia
Performance Χορού
Σκηνοθεσία: Αναστασία Χίντζογλου
Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Νικόλας Τζώρτζης
Χορός: Ming Jun Jiang

Λίγα λόγια για τον φορέα Κοινωνώ:

Το Κοινωνώ είναι ένας μη κερδοσκοπικός πολιτιστικός οργανισμός που αναθέτει και παράγει διεπιστημονική τέχνη, έρευνα, με έδρα το νησί της Τήνου. Μέσω προγραμμάτων φιλοξενίας (residencies), παρέχει μια διαπολιτισμική, διεπιστημονική, ανοιχτή πλατφόρμα, διερευνώντας τις σχέσεις μεταξύ της σύγχρονης πρακτικής της εικαστικής τέχνης, της έρευνας, των ανθρωπιστικών επιστημών και νέων μέσων έκφρασης με τον τόπο και τον χρόνο στα “υλικά” και άυλα περιβάλλοντα του νησιού. Στόχος είναι να φέρει σε επαφή τους προσκεκλημένους συμμετέχοντες από διαφορετικούς χώρους και πεδία της επιστήμης, της τέχνης και γενικά του πολιτισμού, με τον τόπο και την τοπική κοινότητα, προσβλέποντας μέσα από τη συνάντηση και την εμπλοκή ατόμων από διαφορετικά πεδία, στη δημιουργία έργου, την έρευνα, την εκπαιδευτική δραστηριότητα, την καλλιτεχνική παραγωγή με ορμητήριο το φυσικό και πολιτισμικό τοπιο του νησιού.

Από το 2020, διοργανώνει το θεματικό residency Τέσσερα -συν ένα- Στοιχεία, μέσω ανοιχτού καλέσματος, στο οποίο έχουν αιτηθεί πάνω από 800 συμμετέχοντες και φορείς από όλο τον κόσμο. Μέσω αυτής της ενότητας, το Κοινωνώ θέλει να προσεγγίσει ζητήματα που άπτονται σύγχρονων πολιτιστικών, κοινωνικών, περιβαλλοντικών προβληματισμών, παράγοντας και φιλοξενώντας εικαστικά/ διεπιστημονικά project περιβαλλοντικά βιώσιμης, συμμετοχικής τέχνης, που διαπραγματεύονται τις συνθήκες της κοινότητας και την θέση της στο φυσικό περιβάλλον.

Στο πλαίσιο της θεματικής Τέσσερα συν Ένα Στοιχεία, υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του Υ.ΠΟ.Α., υπό την αιγίδα της ελληνικής επιτροπής για την UNESCO, και την υποστήριξη του οργανισμού ΝΕΟΝ, το Κοινωνώ συνεργάζεται με: ΑΣΚΤ της Αθήνας, Ελληνικό τμήμα ICOMOS και είναι μέλος των διεθνών δικτύων τέχνης Resartis και IETM.

You dont have permission to register

Password reset link will be sent to your email