Background Image

BALLIS BOUTIQUE WINERY

Επισκέψιμο Κελάρι - Wine Tasting - Κρασί Αρνάδος, 84200 Τήνος

BALLIS ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ & ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΞΥΛΟΦΟΥΡΝΟΣ
Με πολλή αγάπη και μεράκι κατορθώσαμε να ξαναζήσουμε στο χωριό μας αυθεντικές τηνιακές γεύσεις και αρώματα μέσα από δύο εμβληματικούς χώρους βγαλμένους από την παράδοση του νησιού μας.

ΤΟ ΚΑΤΩΙ / ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ
Στο γραφικό χωριό του Αρνάδου, από αιώνες η ομαδικότητα και η ανάγκη για επιβίωση έφερνε τους ανθρώπους πιο κοντά. Αυτή η αίσθηση της κοινότητας αντικατοπτρίζεται όχι μόνο στους ανθρώπους αλλά και στα σπίτια τους, καθώς έκτιζαν το ένα δίπλα και πάνω στο άλλο, με κρυφά περάσματα και εισόδους, για προστασία από τους πειρατές και γρήγορες εξόδους διαφυγής. Πλέον αυτές οι εποχές είναι παρελθόν και η σαγηνευτικά δαιδαλώδης αρχιτεκτονική του χωριού βρίσκει άλλες χρήσεις. Στα υπόγεια κατώγια του χωριού, εκμεταλλευόμενοι την ιδανική θερμοκρασία και υγρασία, διαλέξαμε να υλοποιήσουμε ένα όνειρο πολλών δεκαετιών. Ένα οινοποιείο που σκοπός του είναι να προσφέρει στους επισκέπτες του και τον κόσμο ένα μοναδικό κρασί, που ρίχνει τα στεγανά των ανθρώπων και τους κάνει μια παρέα, όπως γινόταν πάντα σε αυτόν τον τόπο. Ένα οινοποιείο που εμφανίζεται σταδιακά, κυριολεκτικά επεκτείνεται χρόνο με τον χρόνο, καθώς οι επιχωματώσεις που έγιναν στα υπόγεια του χωριού τους προηγούμενους αιώνες απομακρύνονται, με την προσοχή και το μεράκι που αρμόζει σε μια ανασκαφή. Νέοι αξιοποιήσιμοι χώροι παρουσιάζονται και νέα περάσματα με τη σειρά τους περιμένουν να αποκαλυφθούν…

Πρόκειται για ένα επισκέψιμο κελάρι που χρονολογείται από το 1350 μ.Χ. Το κατώι όπου βρίσκεται το κελάρι είναι μοναδικής ομορφιάς, με δαιδαλώδεις διαδρόμους και μικρές αίθουσες να κυριαρχούν, ενώ μέρος του είναι και ένα αίθριο με μοναδική θέα προς τη Χώρα της Τήνου καθώς και νησιά όπως η Σύρος, ή Δήλος και η Πάρος. Οι επισκέπτες του χώρου έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στο κατώι, να μάθουν πληροφορίες για την ιστορία του, την οινοποίηση καθώς και να δοκιμάσουν τις ετικέτες μας από τηνιακές ποικιλίες.

Σας περιμένουμε για να σας ξεναγήσουμε στο μαγικό κόσμο του οινοποιείου μας  μέχρι από 01 Ιουλίου μέχρι 5 Σεπτέμβρη 2020!

Οι επισκέψεις θα μπορούν να πραγματοποιούνται καθημερινά 17:00 – 22:00 μετά από ραντεβού.

Ο ΞΥΛΟΦΟΥΡΝΟΣ / ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ
Στην άλλη μεριά του χωριού οι γεύσεις συνεχίζουν να γεννιούνται μέσα από τον αναπαλαιωμένο ξυλόφουρνο του Αρνάδου, που η οικογένεια Μπαλλή λειτουργεί ξανά μετά από πολλά χρόνια. Εκλεκτά παξιμάδια και κριτσίνια παράγονται με τις παραδοσιακές συνταγές του τόπου και διατίθενται σε επιλεγμένα καταστήματα του νησιού και όχι μόνο.

Στον χώρο του φούρνου διαμορφώσαμε μια αίθουσα κατάλληλη για αποκλειστικές συνευρέσεις επιλεγμένων ομάδων όπου θα μπορέσουν να βιώσουν την εμπειρία της τηνιακής μαγειρικής μέσα από εξατομικευμένες συναντήσεις με έμπειρους μάγειρες που θα μαγειρέψουν για εσάς αλλά και με τη συμμετοχή σας.

Το δείπνο θα συνοδεύεται από το κρασί μας, τα προϊόντα φούρνου και τοπικά τυριά και αλλαντικά του νησιού.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να κλείσετε την εμπειρία σας.
BALLIS BOUTIQUE WINERY & TRADITIONAL BAKERY

Social Profiles
Enquire now

Password reset link will be sent to your email