Ο Κτικάδος πολύ κοντά στη Χώρα, είναι ένα ιδιαίτερα γραφικό χωριό που συνδυάζει τα τυπικά στοιχεία της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής. Εκεί θα βρείτε την ταβέρνα Δροσιά. Αυθεντική, παραδοσιακή ταβέρνα όπως παλιά… Πρωτολειτούργησε πριν από τον πόλεμο, αρχικά ως μπακάλικο πουλώντας τα βασικά είδη στο χωριό και με τον καιρό προστέθηκε κουζίνα. Το 1970 τα ηνία πήρε ο Βασίλης και δημιούργησε την ταβέρνα που μέχρι σήμερα παραμένει πιστή στην παραδοσιακή τηνιακή κουζίνα αλλά και στο ύφος της. Σχεδόν 50 χρόνια μετά ο Βασίλης έχει τη χαρά να βλέπει τα παιδιά και εγγόνια του (4 γενιές!) να δείχνουν την ίδια αγάπη στον χώρο που μεγάλωσαν μαζί.
Επιλέγετε τραπεζάκι, στο μπαλκόνι με την εντυπωσιακή θέα των Κιονίων και της Σύρου, κάτω από την κληματαριά ή τα πέτρινα βόλτα και αφήνεστε στα χέρια της κυρίας Ειρήνης για σπιτικές γεύσεις και ντόπια πιάτα, διαχρονικά και ανεπηρέαστα από τάσεις. Ο περιβόητος μπακαλιάρος με σκορδαλιά, τα κλασσικά κεφτεδάκια με δυόσμο, φουρτάλια, τηνιακό κατσικάκι, πιτσούνια, μαγειρευτά και μεζέδες με τηνιακό χαρακτήρα!
Και αν η Δροσιά αποτελεί το γευστικό ταξίδι στο χρόνο, το εστιατόριο Μαϊστράλι στα Κιόνια αποτελεί τη συνέχεια στο σήμερα με τους γιους του Βασίλη, τον Παναγιώτη και τον Μίλτο Κροντηρά, να αφήνουν το δικό τους αποτύπωμα στην γευστική παράδοση της Τήνου.