Background Image
Εστιατόριο Παραλία Αγίου Φωκά, 84200 Τήνος
Call us anytime +30 22830 23249, 6977 657199
souranismarinos@yahoo.co.uk

ΜΑΡΑΘΙΑ ΤΗΝΟΣ: Η αιγαιοπελαγίτικη αύρα και οι παραδοσιακές συνταγές εμπνέουν δημιουργικά την κουζίνα…Αυθεντικά υλικά, επιμονή στην ποιότητα, τηνιακή φιλοξενία κι ένα λιτό – κυκλαδίτικο σκηνικό αναδεικνύουν τη Μαραθιά σε γευστικό προορισμό!

Η αιγαιοπελαγίτικη αύρα και οι παραδοσιακές συνταγές εμπνέουν δημιουργικά την κουζίνα μας. Αυθεντικά υλικά, επιμονή στην ποιότητα, τηνιακή φιλοξενία κι ένα λιτό – κυκλαδίτικο σκηνικό αναδεικνύουν τη Μαραθιά σε γευστικό προορισμό.

Με αναφορές στην παραδοσιακή μαγειρική, η Μαραθιά πειραματίζεται πάνω σε ντόπιες, οικογενειακές συνταγές, διατηρώντας αναλλοίωτο τον χαρακτήρα και τα αρώματα της κυκλαδίτικης και, ιδιαίτερα, της «ντηνιακής» κουζίνας. Καλοδουλεμένα πιάτα και αναπάντεχες γεύσεις ερεθίζουν τη γευστική μνήμη.

Οι τηνιακές γευστικές παραδόσεις υποδέχονται δημιουργικές γαστρονομικές ιδέες του Στέφανου, της Γιώτας και της Έφης δημιουργώντας πιάτα ξεχωριστά, μια γευστική «βόλτα» στις καλοκαιρινές Κυκλάδες.

Με γαστρονομικές διαδρομές στις γεύσεις της Τήνου, η δημιουργική κουζίνα της Μαραθιάς, δίνει τη δική της αυθεντική διάσταση στο θέμα «ψάρι». Πρόκειται για αληθινό, θαλασσινό comfort food και, ταυτόχρονα, για μια από τις νοστιμότερες τηνιακές κουζίνες.

Ολόφρεσκα ψάρια, σκορπίνα στη γάστρα με δυόσμο, γιουβέτσι με αστακό, απαλή ψαρόσουπα, ροφός στο φούρνο με μπάμιες, σφυρίδα στη γάστρα με δενδρολίβανο και λευκό κρασί είναι μερικά από τα πιάτα που συνθέτουν το μαγειρικό ιδίωμα της Μαραθιάς, στον Άγιο Φωκά της Τήνου.

Το ψήσιμο των ψαριών και των κρεατικών, σε γαστρονομικό grill Josper με ξυλοκάρβουνα, και των φουρνιστών πιάτων, σε παραδοσιακό χτιστό ξυλόφουρνο, αποτελεί εγγύηση για το ιδανικό γευστικό αποτέλεσμα.

Η εγκάρδια υποδοχή και η ευχάριστη διάθεση δημιουργούν από την πρώτη στιγμή την αίσθηση του οικείου. Ο Πέτρος φροντίζει για την ποιοτική σας εξυπηρέτηση και σας συμβουλεύει για τον άρτιο συνδυασμό των πιάτων με το κατάλληλο κρασί. Το διακριτικό και ευχάριστο σέρβις του Νίκου του Τάσου και των άλλων παιδιών, η γευστική ποιότητα των πιάτων, η φρεσκάδα των υλικών, το μεράκι και το δημιουργικό ενδιαφέρον για τον επισκέπτη, καθώς και η προσεκτικά μελετημένη κάβα, κερδίζουν τις εντυπώσεις όλων.

Λίστα κρασιών, με επιλεγμένες ετικέτες του ελληνικού αμπελώνα και έμφαση στις κυκλαδίτικες και τηνιακές ποικιλίες, συνοδεύει αρμονικά τις δημιουργίες μας.

Είμαστε στη διάθεση του κάθε πελάτη που επιθυμεί να γνωρίζει εάν κάποια πιάτα περιέχουν συγκεκριμένα συστατικά. Παρακαλούμε ενημερώστε τον σερβιτόρο σας για οποιαδήποτε αλλεργία ή ειδική διατροφική απαίτηση για την οποία πρέπει να είμαστε ενήμεροι, όταν σας παίρνουμε παραγγελία.

Η αγάπη μας για τη μαγειρική δημιουργία και το νησί της Τήνου μας οδήγησε να «φυλάξουμε» τους γευστικούς κυκλαδίτικους θησαυρούς, φροντισμένους με δικές μας συνταγές, μεράκι, γνώση και έμπνευση.  Λακέρδα από ρείκι, φρίσσα παστή, σαρδέλα και γαύρος μαρινάτα, τούνα με δαφνόφυλλα, φιλέτο μπαρμπούνι στο λάδι με βασιλικό και σκόρδο, σαφρίδι λιόκαφτο, κάπαρη, κρίταμος, λιαστή ντομάτα στο λάδι, μαρμελάδα πιπεριάς, άγρια αγκινάρα Τήνου στο λάδι.

* Στον συγκρότημα Marathia θα βρείτε για τη διαμονή σας και τα Marathia Apartments
ΜΑΡΑΘΙΑ ΤΗΝΟΣ

MARATHIA-RESTAURANT-MAP
Social Profiles
Enquire now

Password reset link will be sent to your email