Background Image
Παραδοσιακά Καταλύματα ΜΗΤΕ:1178Κ050Β0011101 Τριπόταμος, Τήνος, Ελλάδα
Crossroads Inn παραδοσιακά καταλύματα στον Τριπόταμο της Τήνου

Το Crossroads Inn, βραβευμένο για 3 συνεχόμενες χρονιές από τα Greek Tourism Awards με Χρυσό Βραβείο ως ο Καλύτερος Παραδοσιακός Ξενώνας, αγκαλιάζει με σεβασμό κάθε πτυχή του τόπου, προσφέροντας την ξεχωριστή βιωματική εμπειρία της νησιωτικής ζωής στην τηνιακή ύπαιθρο, στους 7 αποκατεστημένους, παραδοσιακούς ξενώνες του, στο χωριό Τριπόταμος της Τήνου: μια ολοκληρωμένη εμπειρία φιλοξενίας μέσα στο χώρο διαμονής σας, που πρεσβεύει την αισθητική του νησιού και τη διατήρηση των παραδόσεών του.

Οι ανεξάρτητες κατοικίες του βρίσκονται σε διαφορετικές γειτονιές μέσα στην λαβυρινθοειδή αρχιτεκτονική του Τριπόταμου, εκεί όπου σκιερά δρομάκια διασταυρώνονται με πλακόστρωτες αυλές, δημιουργώντας μια μικρή καστροπολιτεία, στα ριζά του επιβλητικού γρανιτένιου λόφου του Εξώμβουργου, που ατενίζει προς το νότο το νησιωτικό σύμπλεγμα της Δήλου. Στο δρόμο για το «δικό σας σπίτι», περπατάτε μέσα σε κλιμακωτά δρομάκια και σκεπαστές καμάρες, νιώθοντας το αεράκι, τα παιχνιδίσματα του φωτός και της σκιάς, τα κουβεντιάσματα και τους βηματισμούς των χωριανών, αφομοιώνοντας την αυθεντική ατμόσφαιρα που αποπνέει το νησί της Τήνου.

Κάθε κατοικία διατηρεί την προγενέστερη δομή της, με όλα τα παραδοσιακά στοιχεία της παντρεμένα με σύγχρονες ανέσεις υψηλής ποιότητας, διατηρώντας την ατμόσφαιρα του παραδοσιακού και αναβαθμίζοντάς την στην αίσθηση του «οικείου». Τηνιακή σχιστολιθική πέτρα και υλικά 100% οικολογικά πιστοποιημένα, αναπαλαιωμένα έπιπλα και νέες, κτιστές και ξύλινες κατασκευές, χειροποίητες από Τήνιους τεχνίτες, παραδοσιακή βιοκλιματική αρχιτεκτονική, ενισχυμένη με ενδοδαπέδια θέρμανση και ανεμιστήρες οροφής, παλαιά, μαρμάρινα, ανάγλυφα υπέρθυρα που συντηρήθηκαν και μαζί με αυθεντικά έργα τέχνης Τήνιων καλλιτεχνών, κοσμούν τους χώρους διαμονής σας. Κρίκοι όλα μιας πολύτιμης αλυσίδας που αναδεικνύουν με σεβασμό τα κρυμμένα βιώματα του τόπου και σας προϊδεάζουν για τους γοητευτικούς θησαυρούς του.

Εδώ η αυθεντική Κυκλαδίτικη φιλοξενία είναι τρόπος ζωής! Προσωπική περιποίηση με όσα θα κάνουν τη διαμονή σας άνετη, ευχάριστη και ποιοτική: λευκά είδη που φροντίζονται παραδοσιακά, διατηρώντας τη σπιτική φρεσκάδα, παντόφλες, φυσικά σφουγγάρια, χειροποίητα σαπούνια και καλλυντικά, από μέλι, βότανα και άνθη, και φαρμακείο της φύσης, με αγνά, φυτικά και αιθέρια έλαια.

Με το παραδοσιακό «φίλεμα» με τηνιακή ρακί και τοπικά γλυκίσματα, ξεδιπλώνεται ο χάρτης του νησιού, μαζί με όλους τους θησαυρούς του, σε μια ξεχωριστή και 100% προσωπική εμπειρία concierge, για να απολαύσετε στο έπακρον τη διακριτική γοητεία του και να αφουγκραστείτε κάθε γωνιά του!

Μην παραλείψετε το Παραδοσιακό Κυκλαδίτικο Πρωινό, με κάθε λογής αγνά, τοπικά προϊόντα και εδέσματα, που συλλέγονται καθημερινά από επιλεγμένους παραγωγούς ή παρασκευάζονται από τις γυναίκες του χωριού! Θα σας προσφέρει την απαραίτητη ενέργεια για να ακολουθήσετε τις πεζοπορικές διαδρομές στα μαγευτικά τοπία της ενδοχώρας! Όταν σουρουπώσει, ανηφορίστε τα σκαλάκια του χωριού και σεργιανίστε στο αμπελοτόπι, γευτείτε το σταφύλι την περίοδο του τρυγητού και απολαύστε το κρασί σας, με θέα την Αιγαιοπελαγίτικη θάλασσα.

Το Crossroads Inn είναι ένα ‘μίγμα αγάπης’: παντρεύει, με σεβασμό, το παρελθόν με το παρόν και το σύγχρονο με το παραδοσιακό. Στόχος να απολαύσετε τις διακοπές σας στο ξεχωριστό, ήρεμο περιβάλλον του παραδοσιακού χωριού Τριπόταμος, βιώνοντας την αυθεντική νησιωτική ζωή και κερδίζοντας την αίσθηση της διαμονής στο δικό σας σπίτι στο Κυκλαδίτικο χωριό!

Crossroads-Inn MAP
Social Profiles
Enquire now
You dont have permission to register

Password reset link will be sent to your email