Background Image

Γλυκά

Τα γλυκά της Τήνου…

Τα αμυγδαλωτά είναι από τα πιο χαρακτηριστικά γλυκά του νησιού, σερβίρονται συχνά σε γάμους και βαπτίσεις.

Οι τυρόπιτες (τσιμπητές ή λυχναράκια) είναι πασχαλινό γλυκό με ανάλατη μυζήθρα (πέτρωμα) και αυγά, πορτοκάλι ή βανίλια. Σε πολλά ζαχαροπλαστεία πωλούνται όλο το έτος.

Η σκεπαστή είναι γλυκό με την ίδια γέμιση με τις τυρόπιτες αλλά τοποθετείται με φύλο σε ταψί και σερβίρεται σε κομμάτια.

Τα ψαράκια είναι χριστουγεννιάτικο γλυκό που μοιάζει με τα σκαλτσούνια.

Τα φοινίκια είναι επίσης χριστουγεννιάτικο γλυκό με ντόπιο θυμαρίσιο μέλι.

Το τηνιακό μέλι είναι αγνό, εκλεκτής ποιότητας και παράγεται με τον παραδοσιακό τρόπο με τις μελισοθυρίδες (αμ΄ψέλια) και τα μισέλια (αμ΄σέλια).

Τα ξερά σύκα, σκέτα ή με καρύδι και κανέλα, είναι κλασσικό συνοδευτικό για το ρακί.

Τα παστέλια με ντόπιο μέλι, σερβιρισμένα σε λεμονόφυλλα, προσφέρονται σε γάμους.

You dont have permission to register

Password reset link will be sent to your email