Background Image

Jazz On Tinos 2023 Πρόγραμμα

JAZZ ON TINOS 2023. Το αναλυτικό πρόγραμμα του 14th Jazz On Tinos festival που πραγματοποιείται στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού (ΙΤΗΠ), στη Χώρα της Τήνου, το τριήμερο 25-27 Αυγούστου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25/8/2023

21:00 Βασίλης Κουτσονάνος / Θοδωρής Κότσυφας Duo

Ο Θοδωρής Κότσυφας και ο Βασίλης Κουτσονάνος είναι από τους πιο ενεργούς μουσικούς στη μουσική σκηνή της Ελλάδας και όχι μόνον!
Φέτος θα συναντηθούν για πρώτη φορά στο 14 Jazz on Tinos Festιval.
Οι δυο μουσικοί έχουνε συμμετάσχει σε πολλά project μαζί ποτέ όμως ως ντουέτο.
Οι κοινές επιρροές τους και η αγάπη τους για πολλά είδη μουσικής τους έφερε πολύ γρήγορα σε επαφή. Έτσι, το ντουέτο των Θοδωρή Κότσυφα και Βασίλη Κουτσονάνου θα παρουσιάσουν πρωτότυπες συνθέσεις που θα ηχογραφηθούν και θα κυκλοφορήσουν το 2024 καθώς και “πειραγμένα” αγαπημένα κομμάτια από το ευρύτερο σύγχρονο ρεπερτόριο.
Θοδωρής Κότσυφας – Ηλεκτρική Κιθάρα
Βασίλης Κουτσονάνος – Κοντραμπάσο

22:15 Billy Prim Quartet

Ο Βασίλης Πριμηκύρης – γνωστός ως Billy Prim – θα παρουσιάσει με το κουαρτέτο του, το δίσκο του Ivora που κυκλοφόρησε το 2023.
Πρόκειται για την εξιστόρηση της περιπέτειας ενός ήρωα που ξεκινά ένα ταξίδι αυτογνωσίας, χωρίς να ξέρει τον τελικό του προορισμό.
Ο ακροατής παρασύρεται σε αυτό το ταξίδι όπου ο ήρωας στο τελευταίο κομμάτι του δίσκου ‘The Breath of allThings’ ανακαλύπτει τον πραγματικό του εαυτό.
Μέσα από τις προσωπικές του μουσικές εμπειρίες και αναζητήσεις ο Billy Prim συγκροτεί ένα ηχητικό τοπίο στηριγμένο στον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό, στις ξεκάθαρες μελωδικές γραμμές, στον φυσικό ήχο του γκρουπ και στις επιρροές από μουσικά είδη εκτός της τζαζ. Ένα live που κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον του ακροατή από τις πρώτες νότες μέχρι την τελευταία του πνοή.
Παίζουν:
Αλέξανδρος Λυκοθανάσης – Πιάνο
Θοδωρής Κότσυφας – Ηλεκτρική Κιθάρα
Βασίλης Κουτσονάνος – Κοντραμπάσο
Billy Prim – Τύμπανα

ΣABBATO 26/8/2023

21:00 Γρηγόρης Θεοδωρίδης Τρίο

Ο κοντραμπασίστας και συνθέτης Γρηγόρης Θεοδωρίδης μας συστήνει το τρίο του και μας “ταξιδεύει” στα πολυάριθμα ταξίδια του με τον ντεμπούτο δίσκο του Green of Silence.
Η τζαζ σκηνή της Ν. Υόρκης και του Τόκιο υφαίνουν τον ιστό πάνω στον οποίο βρίσκει τη θέση της η εκφραστικότητα των ήχων της Λατινικής Αμερικής και η μυστηριακή γοητεία της Άπω Ανατολής. Ποικίλα μουσικά βιώματα αποτυπώνονται σε τολμηρούς αυτοσχεδιασμούς που δίνουν πνοή στη σιωπή, έδαφος στη μελωδικότητα, χώρο στον θόρυβο.
Το Τρίο του Γρηγόρη Θεοδωρίδη με γνώση και αυθορμητισμό, αυτοσχεδιαστική ελευθερία και έμπνευση μας οδηγεί σε ένα μουσικό ταξίδι
με ελκυστικές επιρροές από διάφορα μέρη του κόσμου.
Παίζουν:
Δημήτρης Κλωνής – Τύμπανα
Ορέστης Πετράκης – Πιάνο
Γρηγόρης Θεοδωρίδης – Κοντραμπάσο

22:15 Σάμι Αμίρις – Νάσια Γκόφα – Gilad Atzmon Τρίο

Το τρίο αναμοχλεύει τα στοιχεία της τζαζ μουσικής – και της μουσικής γενικότερα. Εξερευνά τον ρυθμό και τις υφές, τις αρμονίες και τις γραμμές που αναδεικνύουν την ομορφιά. Εμβαθύνει στο αμερικανικό τραγούδι κι προσεγγίζει ακόμη και άγνωστες περιοχές αναμειγνύοντας διαφορετικά μουσικά χρώματα.
Παίζουν:
Σάμι Αμίρις – Πιάνο
Νάσια Γκόφα – Φωνητικά
Gilad Atzmon – Σαξόφωνο

ΚΥΡΙΑΚΗ 27/8/2023

21:00 Πoesis Quartet

“Ο παλιομοδίτικος παριζιάνικος ήχος τους γεφυρώνει τον ήχο του Artie Shaw και του Bechet με του Πετρολούκα και μπορεί να φτάσει μέχρι τον Schoenberg και τον Trane”.
Στο πρόγραμμα τους οι Πoesis περνάνε από συνθέσεις των Nino Rota, Django Reinhardt, Sidney Bechet μέχρι τις επιτυχίες της Marlene Dietrich συναντώντας στην πορεία κάποια originals, ομογενοποιημένα με την υπόλοιπη μουσική.
Το live των «Πoesis» θα κλείσει πανηγυρικά το 14ο φεστιβάλ Jazz on Tinos προκαλώντας μια νοσταλγική αφύπνιση της μουσικής που μετέτρεψε μια ολόκληρη γενιά σε music addicts, εθισμένους στην καλή μουσική.
Παίζουν:
Tali Atzmon – Φωνητικά
Roman Gomez – Μπαντονεόν
Γρηγόρης Θεοδωρίδης – Κοντραμπάσσο
Gilad Atzmon – Κλαρινέτο / Σαξόφωνο

22:15 Jazz on Tinos Workshops – Συναυλία Λήξης

Μετά το live των Poesis θα ακολουθήσει η συναυλία λήξης των Jazz on Tinos Workshops, όπου οι συμμετέχοντες μαθητές και οι καθηγητές θα παρουσιάσουν τη δουλειά που ετοίμασαν κατά τη διάρκεια των Workshops. Η συναυλία είναι ανοιχτή στο κοινό.

 

You dont have permission to register

Password reset link will be sent to your email